ИЗКУСТВО ОТ БЪДЕЩЕТО

Съвместна изложба на студенти от Академията за изящни изкуства във Варшава, Полша и Националната художествена академия 
 
4 – 23.06.2024 
 
Откриване: 4 юни 2024 г., 18:00 часа, галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1, София
 
На 4 юни 2024 г. (вторник), от 18:00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита изложбата ИЗКУСТВО ОТ БЪДЕЩЕТО – втора съвместна експозиция на студенти от Академията за изящни изкуства във Варшава, Полша и Националната художествена академия. През 2023 г. Националната художествена академия и Академията за изящни изкуства във Варшава се срещнаха в общо експозиционно пространство. Съвместната изложба, която бе открита в галерията на Българския културен институт във Варшава, представи дипломните работи на 30 български студенти от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“ и магистърската програма „Калиграфия“, заедно с 12 скулптурни творби на полски студенти.
 
Изложбата ИЗКУСТВО ОТ БЪДЕЩЕТО представя работи на студенти от специалностите „Графични изкуства“, „Живопис“, „Анимация“ и „Плакат“ във Варшавската академия, както и произведения на студенти от НХА от специалностите „Скулптура“, „Резба“, „Метал“, Керамика“ и „Дизайн на порцелан и стъкло“. 
 
Експозицията е част от многобройните инициативи и събития, които двете академии реализират съвместно в рамките на двустранно споразумение за сътрудничество. 
 

Галерия

Сподели