ЗАНАЯТЪТ НА ГРАВЬОРА – Изложба на Пилар Долс

14 – 27 септември 2023
Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
 
Откриване: 14 септември 2023 г., 18:00 часа
 
В рамките на събитията, предвидени по повод испанското председателство на Съвета на Европейския съюз, и в сътрудничество с фондация „Кайша Кастело“, Институт Сервантес – София организира изложба на испанската художничка Пилар Долс „Занаятът на гравьора“. Откриването ще се състои на 14 септември (четвъртък), от 18:00 ч. в галерия „Академия“ на НХА и в присъствието на  художничката Пилар Долс, както и експерта по изкуство Хуан Мануел Бонет, който ще представи изложбата.
 
Специално по този повод ще присъстват и мениджърът на фондация „Кайша Кастело“ – Леополдо Монфорт Ревертер, кураторът на изложбата и културен мениджър на фондацията – Алфредо Лопико и художникът и собственик на галерия –  Рафаел Менесо, дошли от Испания по случая.
 
„Занаятът на гравьора“ представя четири десетилетия от гравьорското майсторство на Долс. Фокусът на творчеството ѝ винаги е върху социални теми като търсенето на свобода. Това е колекция от гравюри - резултат от продължителна работа, основана на простoта, строгост и символична стойност на всеобщите неща.

Галерия

Сподели