„Единна хармония. Цвят и музика“ – Лекция на Димитър Христов - 54ка

2019.04.19

9 май 2019, 18:00 часа
галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
 
Димитър Христов – 54ka
художник, фотограф, уебдизайнер, автор на двутомния фотоалбум антология „Конете“, завършил специалност „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия 
 
Димитър Христов е носител на редица награди и отличия в областта на графичния и уеб дизайн и дигиталната графика. Негови фотоси са публикувани в редица престижни световни издания, а сред множеството корици на книги, дело на Христов, са и бестселър “The One Dollar Horse“ на Лоурен Ст Джоан и емблематичната поредица „Черният жребец“ на Уолтър Фарли. Като автор на завладяващи фотографии, свързани с конете и конния спорт, той е част от световния елит фотографи на конна тематика.
 
Лекцията „Единна хармония – цвят и музика“, която Димитър Христов ще изнесе на 9 май 2019 в Националната художествена академия е резултат от проучването и анализирането на структурата на редица художествени музикални и визуални произведения. Димитър достига до изключително интересни резултати и успява да докаже пълното препокриване в изграждането на хармония между хроматичен цвят и звук. 
 
Повече за автора на www.54ka.org

Сподели