Конкурс •Добротворчество• категория изящни изкуства

Краен срок: 2015.02.20

Организатори: Конкурсът се организира съвместно от Милостив – платформа за благотворителност и социална дейностФондация Благородна БадеваСдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова
С медийната подкрепа на БНР 

Период: 16 октомври 2014 – 18 април 2015

Описание: 
Категория изящни изкуства в конкурса „Добротворчество“ (milostiv.org/dobrotvorchestvo) цели да стимулира и вдъхнови младите художници на България да създадат оригинални свои творби върху поставената тема, да предложат образи от своите реалности, които да коментират правенето на добро в нашата реалност. Да покажат чрез специфичните изразни средства на изящните изкуства как изкуството би могло да прави добро. Бихме могли да намерим много примери за творби, посветени на тази тема – избрахме да споменем само някои: Винсент ван Гог и „Добрия самарянин“, Франсиско Гоя и серията „Ужасите на войната“, Питър Брьогел и „Вавилонската кула“, Пабло Пикасо и една от ранните му картини – „Наука и благотворителност“, графити на Банкси и т. н. 
 
Наградените творби остават собственост на техните автори и те ще могат да разполагат с тях след приключване на изложбата. Организаторите имат право да използват снимки на творбите единствено с цел популяризиране на конкурса.
 
Крайният срок за изпращане на творбите e 20 февруари 2015 
 
Виж всички условия