Конкурс Global Creative Graduate Showcase 2024 на платформата Arts Thread

Краен срок: 2024.08.31

Платформата Arts Thread, съвместно с WGSN + Coloro, организират 5-ото юбилейно издание на конкурса Global Creative Graduate Showcase 2024. Global Creative Graduate Showcase е отворен за всички студенти в бакалавърски и магистърски програми в сферата на изкуството и дизайна, завършили в периода септември 2023 г. – август 2024 г. 
Global Creative Graduate Showcase 2024 е Вашият шанс да споделите творческата си работа заедно с Ваши колеги от цял свят и дава възможността тя да бъде оценена от лидерите в индустрията.
*Global Creative Graduate Showcase е новото име на Global Design Graduate Show, организация с нестопанска цел, създадена да популяризира работата на завършващите студенти по изкуство и дизайн по целия свят.
 
Краен срок за кандидатстване: 31 август 204 г. 
 
Кандидатстване: 
– качете своя дипломен проект; 
– организаторите ще оценят представянето на концепцията и творческия процес, във кратко видео (между 1 и 3 минути, като история в Instagram), което трябва да бъде качено във Vimeo или Youtube.
– освен видео можете да представите работи и дизайни; разработки и междинни етапи, скици, илюстрации, снимки и дигитални изображения и др, , проследяващи 
– можете да номинирате Вашия проект в максимум 3 категории.
* Всички работи, качени за Global Creative Graduate Showcase, запазват авторските права на участника в конкурса.
**Защитените с парола филми на Vimeo няма да могат да се добавят в сайта на организаторите. Ако желаете, отбележете клипа като „Скрит“, тъй като файловете ще се възпроизвеждат на сайт на организаторите, но не могат да се търсят във Vimeo.
 
Наградите ще бъдат раздадени в следните категории:
МОДА / АКСЕСОАРИ / ТЕКСТИЛ
ДИГИТАЛНИ ИЗКУСТВА / ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ / ФИЛМ
ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН / АРХИТЕКТУРА / ИНТЕРИОР
ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВИ / ФОТОГРАФИЯ / ЗАНАЯТИ / БИЖУТА
 
За кандидатстване е необходимо:
– да създадете свой профил на сайта на Arts Thread на: https://www.artsthread.com/login
– да се регистрирате за участие в конкурса на: https://www.artsthread.com/register
– в секцията Current Competitions изберете Global Creative Graduate Showcase 2024 
NB! Трябва да попълните своя профил ПРЕДИ да можете да качите проекта си.
– след като качите проектите си, можете да се връщате към платформата толкова пъти, колкото желаете, за да подобрите своето портфолио
– ако бъдете селектирани, ще видите банера Global Creative Graduate Showcase, показан от дясната страна на вашия проект.
– Няма такса за кандидатстване в конкурса Global Creative Graduate Showcase 2024  
 
Жури:
– екип от независими съдии ще редуцира подадените кандидатури, избирайки артисти, чиито работи ще бъдат показани на платформата Arts Thread.
– комисията по конкурса ще излъчи победителите в отделните категории, като също така ще има и обществено гласуване, което ще позволи на публиката да види проектите на кандидатите.
– победителите ще бъдат обявени през октомври 2024 г.
 
Подробна информация вижте на: https://www.artsthread.com/competitions/global-creative-graduate-showcase-2024