Конкурс за арт-книга „ИЗ-РЕ-ЧЕ-НИЕ“

Краен срок: 2017.04.15

Платформа ТИ-РЕ търси визуални артисти от различни сфери на изкуството, които да създадат свои авторски книги-уникат по избрани от тях изречения от литературни произведения. Конкурсът „ИЗ-РЕ-ЧЕ-НИЕ“ е експеримент, предизвикващ въображението, творческите възможности и умението ни да анализираме и надграждаме това, което четем, чрез изразните средства на илюстрацията и книгата. Целта ни е да провокираме и предизвикаме дискусия за това доколко илюстрацията допълва и променя значението на думите. Проектът „ИЗ-РЕЧЕ-НИЕ“ ще се съсредоточи и върху запознаването на публиката с формата на арт-книгата, разглеждайки интеракцията между текст и изображение във физическото тяло на този обект.
Как да участвате?
Вашите заявления за участие ще очакваме до 31 март 2017.
За целта, всеки артист ще трябва да изпрати изречение от литературно произведение в имейл до tirecollection@gmail.com  и да включи трите си имена и удобен контакт за връзка (телефон и/или имейл адрес).
Крайният срок за създаването на книгите и изпращането на техни качествени фотографии е 15 април 2017.
Материалите, цветовете и всякакви решения, засягащи съдържание и оформление са на авторите на книгата. Единственото условие е готовите работи да са книги-уникат, в краен размер А6.
Кой може да участва?
Поканата е отворена за всички. Професионалният опит не е условие за участие, а приносът на студенти и ученици ще бъде посрещнат с голям интерес и подкрепа от журито. Всеки участник може да изпрати едно предложение. До 30-ти април журито ще обяви отличените творби. Конкурсът ще завърши с изложба на избраните книги. Всички участници ще бъдат представени в онлайн галерия на платформа ТИ-РЕ.
Участвайки в конкурса вие НЕ дарявате вашите книги, както и ние не взимаме вашите права над тях. Отличените книги ще бъдат включени в една или серия от изложби, след което ще бъдат върнати на всеки участник.
Жури: Екип на ТИ-РЕ
Мила Янева, Виктория Стайкова, Андреа Попйорданова и Велиана Иванова
 
Повече информация за условията на facebook.com/tirecollection