Конкурс за етикет

Краен срок: 2017.06.20

Студия Трансмедия
обявява 
Конкурс за етикет за Imperium Limited Selection
 
Награда: 2000 лева
(целият пакет от материали ще бъде предоставен при поискване на y.drianovska@transmedia.bg; предложенията изпращайте на същия адрес във формат за екранно представяне - jpeg, pdf; няма ограничение в броя на файловете)
 
Срок: 20 юни
Жури: Мария Василева, Димитър Трайчев, Кирил Златков, Филип Попов
 
- - -
Задание
Изработка на етикет за Imperium Limited Selection. Два вида бутиково вино – бяло (Шардоне и Совиньон Блан) и червено (Каберне Совиньон/ Мерло/ Каберне Фран), произведени от ръчно селектирано грозде. Продуктите не подлежат на стандартните канони във винопроизводството и съответно на стандартния дизайн на етикиране.
Възложител
Винпром Свищов
Организатор на конкурса
Студия Трансмедия
Описание на Винарната 
През 45 г. от н.е. римляните от VIII Августовски легион основават древния град Нове, там, където днес е град Свищов. Избират най-южната точка на река Дунав поради доброто разположение и благоприятния климат. Те охраняват северната граница на Римската империя повече от 4 века. 
Винарна Свищов е наследник на винарска изба с половинвековна история. Първите лозя се засаждат в периода 1950-1960 година. Лозовите насаждения се намират в две от най-плодородните местности край град Свищов - „Горчивка” и „Совата”. Гроздето, което се използва, е от собствени лозови масиви, разположени върху площ от над 4000 дка.
През 2014 година Винарна Свищов модернизира голяма част от производствените си мощности – открити бяха изцяло нов бутилиращ цех и микровинарски сектор за производството на бутикови вина. 
Пътят на виното в завода започва от новооборудваното приемно отделение и 5 броя ротовинификатори. В производствената изба всички стомано-бетонни резервоари са изцяло облицовани с неръждаема стомана, като част от тях са снабдени с датчици за контрол на температурата.
В стремеж към развитие и производство на висококачествени вина, е създаден модерно оборудван цех за микровинарство с цел производство на лимитирани серии висококласни вина. На разположение на технологичния екип са 50 съда от неръждаема стомана, снабдени със системи за контрол на температурата. 
Бутилиращият цех е оборудван с бутилираща линия с капацитет 2500 бутилки на час.
Винарна Свищов произвежда отлични червени и бели вина от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Шардоне, Мускат, Траминер и Совиньон Блан. Вината стареят в бъчви от американски и френски дъб, тип Барик, в продължение на 12-18 месеца. В резултат на тази обработка, вината развиват пищно тяло и съчетават по изискан начин меки, чудесно балансирани сладки танини, киселини и дъб.
Описание на таргет аудиторията 
Imperium Limited Selection е специална лимитирана серия на Винпром Свищов, която ще бъде представена за пръв път през настоящата 2017 г. Лимитираната серия е най-доброто от реколта 2014 г. и 2015 г., заради което се очаква и засилен интерес към продукта. Вината ще бъдат предлагани в специално подбрани магазини за алкохол, винени ресторанти и вино бар MWAH.
Вината се предпочитат от хора с богата винена култура, специфични вкусови предпочитания и са подходящи в съчетания с леки храни (бялото вино) и с по-тежки храни (червеното вино).
 
Тип на вината
Сухи, тихи
Описание на продукта (анотация)
Премиум клас, лимитирана серия вино. Най-добрият израз на реколта 2014 г. и 2015 г. 
Серията е абсолютно нова, изключителна с това, че напълно се откроява от българското стандартизирано винопроизводство. 
Изключителността на виното идва от няколко компонента: богата производствена база, специално ръчно селектиране на гроздето, собствени лозови насаждения, отглеждани върху най-плодородните почви в България - черноземни, отлежаване в американски и френски бъчви и не на последно място – умерено - континентален климат, изразяващ се с прохлада през пролетта, топли лета и студени зими. 
 
Основно задание 
Винпром Свищов е сред водещите винарски изби в страната. Наследник на 60-годишна традиция и известна с висококачествените си продукти, оценени както у нас, така и в чужбина. Ексклузивно 2017 година ще бъде представена лимитираната серия Imperium Limited Selection, за която търсим етикет – иновативен, елегантен, обвързан с римската тематика, която е водеща за Винпром Свищов. 
Етикетът трябва да бъде запомнящ и открояващ се, като същевременно е естетически издържан, без много цветови гами. 
Етикетът трябва ясно да показва, че вината са висок клас и международно признати. 
Двата продукта ще бъдат представени през 2017, като идеята е визиите им да не са еднакви, но да става ясно, че производителят е един. 
 
Информация за двата продукта 
Бутилка: Bordo Exclusive 750
Тегло: 1 кг.
Обем: 75 cl (cl-сантилитра); 750 мл.
Брой бутилки от вид: 1400 бр.
Начин на затваряне: естествен корк
 
Ценова политика
Висок ценови клас. 
Детайли по заданието
• Етикетите ще се ползват върху бутилка Bordo Exclusive 750
• Начин на затваряне на бутилките – естествен корк (сертификат от IKORK)
• Етикетът - преден и заден 
Предна част на етикетите на двата етикета
• Наименование на виното
• Вид/сорт
• Лого на Винпром
Задна част на етикет червено вино
• Текстово описание на вида вино (кратка анотация):
Imperium Limited Selection 2014
Защитено географско указание, Дунавска равнина
Лимитирана серия червено вино с неповторим тероар и характер, произведено от сортовете Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.
За изтънчената серия Imperium Limited Selection 2014 е използвано специално ръчно селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.
Неповторимо вино, отлежало във френски дъбови бъчви, с интензивен, тъмно рубинен цвят и блестящ виолетов нюанс. Мощен аромат на черен шоколад, касис и къпина. Плътно тяло, кадифени танини и елегантен, сочен завършек. Атрактивно вино с висок потенциал на стареене.
• Процентно съдържание на алкохол – 13.50 %
• Производител: Винпром Свищов АД, уеб сайт: www.svishtov-winery.com
• Телефон на потребителя: 0631 60 470
• QR код, който води към сайта и фейсбук страницата на Винпром. Позволен е всякакъв дизайн, който се чете от смартфони и таблети
• Баркод на продукта
• На задния етикет има задължителен правоъгълник на бял или светъл фон, където производителя печата партиден/пореден номер при бутилиране и се обозначава количеството (750 мл)
• Символ за рециклиране
• Съдържа „сулфити“ с дребен шрифт на дъното на етикета
• Подписи от: Федерико Ричи и Тихомир Петров - екипа направил виното 
Задна част на етикет бяло вино
• Текстово описание на вида вино (кратка анотация):
Imperium Limited Selection 2015
Защитено географско указание, Дунавска равнина
Лимитирана серия бяло вино със завладяващ вкус и запомнящ се характер, произведено от сортовете Chardonnay & Sauvignon Blanc.
За изтънченият вкус на Imperium Limited Selection 2015 е използвано специално ръчно селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.
Елегантно вино, отлежало във френски дъбови бъчви с красив, златист цвят с пресни зелени нюанси. Комплексен, сложен и разнообразен аромат с тропически плодове, сладка ванилия, сладки подправки и кайсия. Заоблено, свежо и сочно в устата с хармонично, мощно тяло и дълъг, свеж послевкус.
• Процентно съдържание на алкохол – 13.50 %
• Производител: Винпром Свищов АД, уеб сайт: www.svishtov-winery.com
• Телефон на потребителя: 0631 60 470
• QR код, който води към сайта и фейсбук страницата на Винпром. Позволен е всякакъв дизайн, който се чете от смартфони и таблети
• Баркод на продукта
• На задния етикет има задължителен правоъгълник на бял или светъл фон, където производителя печата партиден/пореден номер при бутилиране и се обозначава количеството (750 мл.)
• Символ за рециклиране
• Съдържа „сулфити“ с дребен шрифт на дъното на етикета
• Подписи от: Федерико Ричи и Тихомир Петров
 
Награда: 2000 лева (с предоставени авторски права върху продуктите).