Конкурс за студенти на NovaCity Group

Краен срок: 2024.05.20

Инвестиционната компания NovaCity Group обявява второто издание на своя престижен конкурс за млади таланти в областта на интериорния дизайн и архитектурата. 
NovaCity Group е водеща инвестиционна компания с над 15 години присъствие в България и с международен опит в САЩ, Канада, Израел, Нигерия, Полша, Чехия и Румъния. Компанията прилага глобални стандарти за обслужване на клиенти в своите проекти.
 
Краен срок за кандидатстване: 20 май 2024 г.
 
Участниците в конкурса трябва да създадат проект, който отразява съвременните разбирания за жизнена и ангажирана общностно-културна институция. Дизайнът на интериора трябва да отразява съвременните възприятия за читалище като културно средище, като същевременно отчита индивидуалните нужди на читалището, неговата история и значителния му принос към местната общност.
 
Задачата на участниците в конкурса е да създадат проекти за няколко от помещенията в НЧ „Алеко Константинов 1897“, гр. София, на които да вдъхнат нов живот. 
Кандидатите трябва да обърнат специално внимание на следните характеристики на помещенията:
-Светла височина на помещенията;
-Сградата, в която се намират, е паметник на културата и е строена в края на XIX век;
-Конструкцията на сградата е тип "Пруски свод" и не позволява премахване на стени и други вертикални елементи.
 
Награди:
– Първо място – 5000 лева;
– Второ място – 3000 лева;
– Трето място – 2000 лева;
– Студентите, класирали се в топ 10, ще получат предложения за стаж по преценка на журито в техните архитектурни и интериорни офиси;
– Chaos ще подарят и лиценз за едни от най-доказаните софтуери за интериорен дизайн на студентите в ТОП 3.
 
Жури: 
Журито се състои от едни от най-добрите имена в сферата на архитектурата и интериорния дизайн – Диляна Христова от NovaCity Group, Алекс Ковачев от IDEA studio, Валери Маринов от Fimera Design Studio, Мартин Ряшев от DA Architects, Юлиан Пиперов от Studio Piperov, Ива Станишева от Archis и Иван Козалиев от Chaos. 
 
Всичко за конкурса може да откриете тук: https://novacitygroup.com/bg/novacity-d-zine-competition/