Лятно училище „Формата на водата“ 2024, Венеция

Краен срок: 2024.04.21

Лятното училище по изкуства във Венеция „Формата на водата“ е уникален междууниверситетски проект, който предлага на студентите мултидисциплинарна програма в историческия град Венеция и околността.
 
ФОРМАТА НА ВОДАТА е експериментален, мултидисциплинарен проект за обучение, който има за цел да посрещне различни студенти от цял свят, които желаят да преживеят Венеция заедно, за да почерпят вдъхновение от нея и да изградят оригинална наративна визия за града-лагуна.
 
Студентите ще бъдат напътствани от професори от четири от най-важните висши учебни заведения във Венеция: Accademia di Belle arti di Venezia, Benedetto Marcello Music Conservatory, Ca’ Foscari University and Iuav University, по време на пътуване, съчетаващо практическото изследване на града с обиколки с екскурзовод и университетски лекции по археология, архитектура, история на изкуството и музиката, сценични изкуства и науки за околната среда.
 
Период на провеждане: 1–12 юли 2024 г.
 
Краен срок за подаване на кандидатури: 21 април 2024 г.
 
Изисквания за участие:
– Участниците трябва да са редовни бакалаври, магистри и докторанти и докторанти за 2023/2024 учебна година.;
– Да попълнят апликационната форма;
– Кандидатите трябва да владеят добро работно ниво на английски език;
– Автобиография на английски език във формат Europass;
– Мотивационно писмо (макс. 250 думи, на английски език);
– Академична справка (на английски език);
– Копие от валиден документ за самоличност (паспорт или лична карта
– Такса за участие: 750 евро (таксата покрива участието в проекта дейностите в програмата на Лятното училище; Участниците ще имат възможността да запазят място за пребиваване на намалена цена в две студентски резиденции във Венеция);
 
Класирането ще бъде достъпно на www.studyinvenice.it/en не по-късно от 30 април 2024 г.
 

Файлове за изтегляне