Международен конкурс по плакат и рисунка „Герой на нашето време“

Краен срок: 2021.05.20

Център за графичен и цифров дизайн към катедра „Дизайн“ - ТАУ
 
Толиатинската академия за управление (ТАУ) организира международен конкурс на тема „Герой на нашето време“ в три категории: плакат, скеч и рисунка.
За участие в конкурса са поканени студенти от профилирани дизайнерски и творчески вузове, художествени гимназии и колежи, ученици от художествени и общообразователни училища. 
 
Анонс на конкурса:
Герой на нашето време ... Какъв е той? Как изглежда? Какви са неговите качества? Е, героят е преди всичко човек! Какви качества трябва да притежава, с какво е заслужил правото да бъде наречен герой?
Героят не е перфектен човек, той не трябва да бъде красив като кукла или умен като Айнщайн. Героят може да има свои недостатъци, които той не крие, но и не парадира с тях. Героят трябва да е умен - не интелектуално, а духовно. Да има цел и да върви към нея; да познава работата си; да не губи време; да знае какво иска; да може да се измъкне от трудни ситуации; да помисли, преди да каже нещо; да цени всяка минута от живота си; да намери нещо добро във всеки човек - така трябва да живее съвременния герой, истинския човек. Героят на нашето време се жертва за някого: другар, родители, деца, обикновени минувачи, приятели, своя град, държава.
Е, той може да жертва времето си, за да помогне на изгубеното момче да намери майка си. Той може, с риск за здравето си, да се грижи за баба с грип или да спаси удавник. Той може да дари парите си за подпомагане на домове за сираци. Да, може да се пожертва много за някого. Но не е достатъчно само да се жертваш, трябва да го направиш напълно безкористно и да си сигурен, че твоята помощ е нужна.
Герой е човек, извършващ или извършил подвиг, смел човек, безкористен. Има герои в различни професии: в медицината, в полицията, в пожарната; и в ежедневието има герои. Те са навсякъде около нас. Как виждате вие героя, какви качества трябва да притежава, от кого бихте взели пример, кой е ГЕРОЯТ на НАШЕТО ВРЕМЕ за вас?
 
Участващите работи в конкурса, съпроводени с попълнена заявка за участие и декларация за съгласие за обработка на данни (в комплект) се приемат
до 20 май 2021 г. на електронен адрес:  info_tau@mail.ru

Файлове за изтегляне