Академичният хор на НХА ще участва на фестивала „Среща на студентските хорове“

2015.04.03

Академичен хор „Света Параскева“ към Националната художествена академия ще участва във фастивала „Среща на студентските хорове“, Благоевград – София на 21 април 2015 г. от 19:00 часа в залата на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, София.

Международният фестивал „Среща на студентските хорове“ е събитие, организирано от Смесения хор на Американския университет в България (АУБ), в сътрудничество с Министерство на културата, Посолството на САЩ в България, Български хоров съюз и Община – Благоевград. Провежда се веднъж на две години. През 2015 година Деветото издание на Фестивала се посвещава на 140-тата годишнина от рождението на големия български композитор, хоров диригент и фолклорист Добри Христов. Специален гост ще бъде изтъкнатият полски композитор Ромуалд Твардовски.
Като част от Национална художествена академия, Академичен хор „Света Параскева“ е постоянен участник в Международния фестивал на Студентските хорове (2009, 2011, 2013 г.). Концертът на състава е във втория фестивален ден – 21 април 2015 г. от 19:00 часа в залата на Национално музикално училище, София. В програмата ще прозвучат произведения от Добри Христов, Светлин Христов, Кинли Ланг, Оскар Петерсон, Келвин Картър и др.
 

Сподели