Аксения Аврамова, Мария Якимова и Тетяна Круглей са отличените студентки от НХА в XVII-ото издание на Националния приз „Студент на годината“ 2023

2024.03.02

На 1 март 2024 г. в Университета за национално и световно стопанство, се състоя тържествената церемония по връчване на Националния приз „Студент на годината“ 2023, организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС). XVII-ото издание на приза се проведе под патронажа на акад. Николай Денков, министър-председател на Република България, като на него присъстваха представители на изпълнителната власт, академичната общност, студенти и гости. Доц. д-р Любомил Драганов, зам.-декан на Факултет за изящни изкуства и проф. д-р Маня Вапцарова, зам.-декан на Факултет за приложни изкуства и дизайн, заедно с членове на Студентски съвет при НХА подкрепиха номинираните студенти на Академията.
Приз „Студент на годината“ 2023 бе присъден на Трифон Попов от Медицински университет – София.
В категория „Изкуство“ бяха отличени две студентки на Академията – Аксения Аврамова, магистърска програма „Дигитални изкуства“ и Мария Якимова, магистърска програма „Графичен дизайн“.
Тетяна Круглей от специалност „Живопис“ получи номинация в категория „Чуждестранен студент, обучаващ се в България“!

Поздравяваме нашите студенти за достойното им представяне!

Галерия

Сподели