Арбуз 2014

2014.10.30

На 21 и 22 октомври 2014 г. в гр. Толиати, Русия, се състоя финалът на IX международен конкурс за млади дизайнери „Арбуз“. Темата на конкурса тази година е „Култура+“, а негови организатори са Поволжския държавен университет, Общината на гр. Толиати и Националната художествена академия в София.
След предварителна селекция на многобройните заявки бяха подбрани 350 творби на млади автори от всички краища на Русия, както и на студенти от НХА. След журиране на представените работи в няколко различни номинации се определиха победителите (пълния списък на наградените може да видите тук). Те бяха обявени на официална церемония, проведена в Tennis-Hall. Събитието беше съпроводено с модно ревю и изложба на номинираните проекти.
От страна на НХА в журито участваха проф. Майа Богданова и доц. д-р Кристина Борисова. Конкурсът е първото събитие, осъществено в рамките на спогодбата за сътрудничество между двете висши учебни заведения, подписана през март тази година. Двете страни планират развитие на съвместна дейност, като се предвижда и възможност за обмяна студенти по програмата „Еразмус+“.
 
Официалното награждаване на победителите от българска страна в различните категории на проведения конкурс „Арбуз 2014“, както и връчване на сертификати за участие на селектираните български студенти ще се проведе в галерия „Академия“ от 15:00 часа на 3 ноември (понеделник) – ден на Св. Пимен Зографски, патрон на НХА и покровител на българските художници.
 
Наградени участници от България (НХА):
 
Номинация МОДНА СКИЦА
I място – Петя Балева (катедра „Мода“)
 
Номинация ПЛАКАТ
II място – Карина Талпова (катедра „Плакат и визуална комуникация“)
III място – Ангелина Конзова (катедра „Плакат и визуална комуникация“)
 
Номинация ФИРМЕН СТИЛ
III място – Василена Георгиева (катедра „Рекламен дизайн“)
 
Номинация МУЛТИМЕДИЯ
I място – Мария Владова (катедра „Рекламен дизайн“)
 
Номинация ВИТРИНА
III място – Боян Петров (катедра „Рекламен дизайн“)
 
Номинация ИЗЛОЖБА
I място – Анелия Ханъмова (катедра „Рекламен дизайн“)
II място – Мария  Цакова (катедра „Рекламен дизайн“)
III място – Мария Владова (катедра „Рекламен дизайн“)
 
Линк към събитието, отразено в сайта на ПВГУС:
http://www.tolgas.ru/university/news/?ELEMENT_ID=51145

Галерия

Сподели