Аутомотивейт – творческа работилница за автомобилен дизайн на катедра „Индустриален дизайн“ – НХА

2018.09.27

Катедра Индустриален дизайн, НХА за 5-ти път организира дизайн работилница на тема автомобилен дизайн, част от международния художествено-творчески проект „Дизайн без граници“.
На 25-ти септември е открита дизайн работилницата „Аутомотивейт“, като съвместен проект между Национална художествена академия и Университет по Изкуствата в Белград, Факултет по приложни изкуства, на тема автомобилен дизайн.
Официално поканен лектор на тазгодишната работилница е проф. Марко Лукович, гост преподавател от Университета по изкуствата в Белград, работещ в сферата на индустриалния дизайн и по-специално в сферата на дизайн на автомобили. Носител е на многобройни награди за aвтомобилен дизайн сред които Първо място в конкурса Peugeot Moonster 2020 - Concept car - Peugeot Design Contest 2001. Успешно реализиран като дизайнер, проектирал за марките FIAT (Сърбия) и IVECO Zastava. 
17-те студента започват работа по проектите си в ателиетата на катедра „Индустриален дизайн“ на бул. Княз Ал. Дондуков №56. По време на работата са изнесени лекции и презентации свързани с темата за проектиране на автономни превозни средства на 2040-та година.
 

 

Галерия

Сподели