Церемония по дипломиране на бакалаврите и магистрите от Випуск 2023 на НХА в София и Филиал Бургас

2023.06.21

Всяка година месец юни води със себе си тържествените и особено важни за живота на НХА събития – церемониите по дипломирането на студентите бакалаври и магистри и изложбеното представяне на техните дипломни работи и проекти.
 
На 23 юни от 17:00 ч. в Магазия 1 (Пристанищен комплекс Бургас) ще се състои тържествената церемония по дипломирането на студентите от НХА – Филиал Бургас от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Моден дизайн“ и магистърска програма „Арттерапия“. Студентите ще получат от ректора на НХА удостоверения за завършен курс на обучение. След церемонията, в 18:00 ч. в галерия „Ателие“ на Филиал Бургас ще бъде открита изложбата на дипломираните.
 
На 27 юни от 16:00 ч. в дворното пространство на НХА (ул. „Шипка“ 1) ще се проведе церемонията по дипломирането на бакалаврите и магистрите от Випуск 2023 на НХА в София. Дипломниците от всички специалности и магистърски програми ще получат своите удостоверения за завършен курс на обучение.
 
От 13:00 до 15:30 часа на 27 юни дипломниците могат да вземат своите тоги и абсолвентски шапки за Церемонията по дипломиране от Студентски съвет, като тогите трябва да бъдат върнати на СС не по-късно от 18:30 часа.
 
Церемониите са част от програмата на Изложби на дипломираните – випуск 2023, които може да се посещават от 14 юни до 30 юли в различни културни и галерийни пространства в София и Бургас. Изложбите са включени в Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. и се осъщесвяват с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).
Партньори на НХА в проекта са: Столична община, „Топлоцентрала“ – регионален център за съвременни изкуства, Регионален исторически музей – София, Съюз на българските художници, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“, Галерия ONE, Галерия ИНТРО, Арт център БАНКЯ, УниКредит Студио – пространство за съвременно изкуство.

Галерия

Сподели