„ДИАЛОГ В БЯЛО 2024“ – изложба и пърформанс на студенти от специалност „Моден дизайн“ в Гьоте Институт България

2024.01.11

25.01 – 18.02.2024
 
Откриване и пърформанс: 25 януари 2024 г., 18:30 – 21:00 часа, Гьоте институт България
ул. „Будапеща“ 1 София
 
Проектът „ДИАЛОГ В БЯЛО 2024“ представя концептуална мода извън традиционната конвенция и функция на модния дизайн. „ДИАЛОГ В БЯЛО 2024“ във формата на моден пърформанс и инсталация съществува едновременно като медия и като експериментално поле за представяне на съвременна мода, където облеклото е само провокативен обект. Обектите (облекла) представляват ахроматични „петна“ в геометрични конструкции, изпълнени от рециклиран текстилен матерал с оригинална авторска намеса. Осезаемата липса на тялото е едно своеобразно изследване на взаимоотношенията между личност и облекло и ефективен принцип за популяризиране на философията на т. нар. устойчива или бавна мода.
Този проект е израз на целенасоченото отношение на авторите към така важното за нас съвременно, етично и екологичното облекло в 21-ви век.
 
Участват студенти от трети курс в специалност „Моден дизайн“ на НХА–София: Адриана Данкова, Анджела Делчев, Вероника Матева, Габриела Емилова, Димитър Батинков, Кристина Русева, Надя Узун, Невелин Иванов, Рая Байчева, Светослава Петрова, Снежина Димитрова, Теодора Пенкова
 
Креативен медиатор: проф. д-р Мариела Гемишева
Водещ конструкции: проф. Майя Богданова
Консултант технология: инж. Петя Джукелова
Анонсни деконсруктивни силуети: Ива Георгиева
Грим и коса: Марина Младенова и Станислава Черганова
Камера: Владислава Григорова
Звук: Elittna
 
Проектът се осъществява с подкрепата на Гьоте институт България, в партньорство с Катедра „Моден дизайн“ на Националната художествена академия.
 

Галерия

Сподели