Digital Landscapes (Дигитални пейзажи) – онлайн лекция на Норуд Вивиано

2021.03.25

01.04.2021 г. (четвъртък) 14:00ч.
Youtube канал на НХА
Език: английски
 
Лекцията е организирана от специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ към Катедра „Керамика и дизайн на порцелан и стъкло“, НХА
 
Норуд Вивиано е доцент и координатор на програмата по скулптура в Държавния университет Гранд Вали в Мичиган (Grand Valley State University in Michigan). Има придобити степени в областта на изящните изкуства – Бакалавърска степен (BFA) по скулптура и стъкло от Университет Алфред (Alfred University), и Магистърска степен (MFA) по скулптура от Художествената академия Кранбрук (Cranbrook Academy of Art).
 
Tворчеството на Вивиано е свързано с промeните. Чрез използване на технологията за цифрово 3D компютърно моделиране и печат в комбинация с процесите на издухване и леене на стъкло, той създава творби, изобразяващи премествания на човешки популации, които са свързани с динамиката между индустрията и дадената общност. Показвайки как пейзажите и популациите се движат и модифицират в резултат на индустриалните процеси, неговите творби създават 3D обектив, през който да се наблюдава това, което е невидимо или забравено. Използваните от него форми от духано стъкло и винил са микромодели на макропромени на регионално, национално и международно ниво.
 
Повече за Норуд Вивиано и неговото творчество на https://www.norwoodviviano.com/

Сподели