European Cybersecurity Challenge 2023

2023.05.31

За осми път Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) с подкрепата на Министерството на електронното управление организира Европейско състезание по киберсигурност (European Cybersecurity Challenge), което тази година ще се проведе в периода 24 – 27 октомври в град Хамар, Норвегия.
 
Националният отбор по киберсигурност на България ще бъде представен от общо 10 души, разделени в две възрастови групи: от 14 до 21 години и от 21 до 25 години. Освен представителния отбор ще има и резервен, който ще участва в тренировките и обученията наравно с основния. Двата състава ще бъдат селектирани чрез няколко квалификационни рунда, като участниците ще трябва да решават редица казуси, задачи и предизвикателства в различни области на киберсигурността. Квалификациите ще се проведат основно онлайн, като са планирани и работни семинари за подготовка на желаещите. За подбора и обучението на младите български киберталанти ще се грижи екип доброволци експерти по киберсигурност. Екипът е в състав: Аспарух Гавраилов, Пресиан Янкулов, Пламен Калчев, Павел Георгиев и Евгени Събев. Целият процес се подпомага от Министерството на електронното управление. 
 
Отборът на България ще бъде финансиран от спонсори, които ще осигурят средствата за придвижването на участниците, тяхното настаняване, както и самото провеждане на квалификациите.
 
Може да се включите в официалната комуникационна платформа на Националния отбор по киберсигурност в Discord чрез следния линк: https://discord.com/invite/3ujDW5gRvx
 
Повече за European Cybersecurity Challenge на https://ecsc-bg.eu
 

Файлове за изтегляне

Сподели