Европейски дни на наследството – София, 2023

2023.09.15

На 16-ти и 17-ти септември 2023 г., по случай Европейските дни на наследството, Столична община, съвместно с посолството на Франция и Френския институт в България, предоставят възможност на широката публика да посети емблематични за Столицата обекти, с висока културна значимост.
За поредна година, по покана на Столична община, Националната художествена академия се включва в инициативата „Европейски дни на наследството“, като ще отвори вратите си на 16-ти септември, от 10:00 до 16:00 часа за всички посетители, имащи интерес да се запознаят с историята на най-старото държавно висше училище по изкуствата, създадена през 1896 г. с указ на Княз Фердинанд I.
Софиянци и гости на Столицата ще могат да разгледат Южната сграда на Академията, намираща се на ул. „Шипка“ 1, както и изложените там произведенията на изкуството, копия на емблематични за историята на изкуството творби, правени по оригинали, предоставени от Художествената академия във Флоренция, дарение на НХА от Нейно Царско Величество Княгиня Мария Луиза.
 
Инициативата „Европейски дни на наследството“ се осъществява със съдействието на Столична община, Френски културен институт и Посолството на Република Франция в България.
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 година. 
 

Галерия

Файлове за изтегляне

Сподели