Хартия, стъкло и бои – лекция на Джоузеф Кавалиери

2021.02.21

Лекцията е организирана от специалност „Дизайн на порцелан и стъкло
 
25.02.2021, 17:00 часа
Youtube канала на НХА
Език: английски
 
Нюйоркският художник Джоузеф Кавалиери ще изнесе лекция за своята творческа биография - от времето, когато е започнал да работи като арт директор за списания в Ню Йорк, до най-актуалните си проекти със стъкло и живопис. Ще включи и насоки и много съвети, а след представянето разговор ще има време за въпроси и отговори.
 
Кратка биография:
Джоузеф Кавалиери e работил като арт директор в продължение на повече от двадесет години в Condé Nast and Hearst Publications в Манхатън преди да стане художник и педагог. Изкуството на Кавалиери може да се види в постоянните колекции на Музея за изкуства и дизайн, Италианско-американския музей, Музея на Лесли-Ломан (Leslie-Lohman Museum of Art) и Музея Стакс (Stax Museum). Сред изпълнените от него възложения за публично изкуство са инсталацията MTA Arts for Transit в Ню Йорк и шест-футов витраж в църквата „Богородица на Скръбта“ на о. Итапарика, Бразилия.
По покана е работил в седемнадесет художествени резиденции в САЩ, Израел, Индия, Южна Америка, Европа и Австралия, включително по програмата Open Studio ("Отворено студио") в Музея за изкуства и дизайн в Ню Йорк.
Преподавателската му биография и квалификации включват над петдесет уъркшопа в САЩ, България, Израел, Южна Америка и Европа, включително Corning Glass и Pilchuck Glass School в щата Вашингтон. Тези майсторски класове включват лекции на тема „Маркетинг за художници“, както и „Съвети за арт резиденции“.
 
Следвайте Джоузеф в Instagram

Сподели