И камъкът говори

2014.05.07

Конкурс-изложба
на студенти от Националната художествена академия


За девети път, вече превърнала се в традиция, изложбата ще покаже камерни скулптурни творби на студенти от специалностите „Метал“, „Резба“ и „Скулптура“ от Националната художествена академия.
В конкурса-изложба ще участват и творби от областта на медалиерството – малки, но заредени с положителна енергия  скулптурни форми.
Изложбата се осъществява с подкрепата на фирма „Огняново”-К  АД  за производство на строителна вар. Изпълнителен директор на фирмата е д-р Николай Колев, който освен дългогодишния си професионален опит е и  с отношение на познавач и меценат на изкуството. В многогодишните си контакти със студентите от НХА той успява да стимулира заложбите на младите художници и да ги подпомага в техния труден, но и емоционален творчески път. Изложбата доказва и друго – че бизнесът и изкуството може да вървят ръка за ръка и да комуникират с общ език.

Официалното откриване на изложбата и раздаването на наградите ще се състои на 8 май (четвъртък) от 18:00 ч. в Съюза на архитектите в България, ул. Кракра 11. Изложбата ще продължи до 18 май, т.г.


 

Файлове за изтегляне

Сподели