Изложба на студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Димитровград

2017.10.23

На 23 октомври на централната пешеходна зона в Димитровград се откри изложбата „Първите 70 като начало“ – съвместен проект между Община Димитровград, Исторически музей Димитровград, Градска художествена галерия „Петко Чурчулиев“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА. Инициативата цели да провокира студентите-плакатисти в създаването на проект, който да ознаменува 70-ия юбилей на Димитровград, съвпадащ с този на специалност „Плакат“ в Националната художествена академия.
 
Експозицията представиха г-жа Антоанета Станчева – уредник на художествената галерия в града, гл. ас. д-р Ненко Атанасов и ас. д-р Георги Павлов – преподаватели в специалност „Плакат и визуална комуникация“, които подчертаха, че освен с изложба, проектът беше ознаменуван и под формата на календар и каталог реализирани от Общината.
 
По време на откриването кметът на града – г-н Иво Димов връчи наградите на Община Димитровград на лауреатите в конкурса – Кристиян Терзиев (първо място), Марияна Иванова (второ място) и Тома Гълов (трето място). Представители на местния бизнес, които активно подкрепиха и обезпечиха проекта връчиха награди на Дана Тилева (награда на LUCY Fashion), Кира Михайлова (награда на LUCY Fashion), Стела Стоянова (награда на ЛЕО Експрес) и Никол Попова (награда на АВАНГАРД). За своя плакат, посветен на обсерваторията в града, Марияна Иванова получи и специален приз от планетариума „Джордано Бруно“.
 
За доброто настроение на събитието се погрижиха и Храни „ЖИКА“ и винарска изба „Димитровче“.
 
Изложбата е част от официалната програма на Есенния салон на изкуствата в Димитровград и 70-годишнината на специалност „Плакат и визуална комуникация“.

Галерия

Файлове за изтегляне

Сподели