Изложба „Нестандартни книжни издания за деца“ на катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ гостува в гр. Димитровград, Сърбия

2019.05.23

Изложба НЕСТАНДАРТНИ КНИЖНИ ИЗДАНИЯ ЗА ДЕЦА на катедра „Книга, илюстрация, печатна графика“ гостува в галерия „Методи-Мета Петров“ гр. Димитровград, Сърбия. Изложбата е по покана на Център за култура в Димитровград, Сърбия и е по повод 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. 
Изложбата представя проекти за авторски книги от типа „нестандартно книжно тяло“, разработвани като дипломна работа от четвъртокурсници от специалност „Книга, илюстрация, печатна графика“. В тези книги младите художници са творци в пълния смисъл на думата – те не просто илюстрират текста като съавтори на писателя, а създават съвсем сами цялостен артистичен продукт. Техните книги се четат и разглеждат, но освен това се чувстват, преживяват и играят. Стимулират детето да бъде читател и откривател, осмислят и прекрояват детската среда по един неподражаем начин.  
 

Сподели