Изложба „при художниците“

2021.08.26

30 – 31 август
 
Откриване – 30 август (понеделник) от 17:00 часа
Галерия „Шипка 6“, ет. 1, зала 1Б, Съюз на българските художници
 
Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия се проведе през целия месец август с разнообразни творчески ателиета, пленери и посещения на галерии и музеи. След месец на интензивно творчество децата и техните учители (студентите на НХА) ще представят изложба с детските произведения от всички творчески ателиета: Академично рисуване, Живопис, Мозайка, Графика, Калиграфия, Книжка, Комикс, Плакат, Скулптура от Папие маше, Дизайн, Керамика, Текстил, Кукли, Сценография, Анимация, Инсталация и др.
 
Изложбата е посветена на 125 години НХА и ще бъде представена в залата на галерия „Шипка“ 6 на Съюза на българските художници. 
 
Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, който през годините на своето реализиране се утвърди като дългоочаквано събитие за малките художници. 
Организираните занятия в рамките на проекта създават възможности за получаване на базови знания и умения, в следните направления: 
– академично – рисуване от натура; 
– творческо – ателиета по изящно, приложно изкуство и дизайн; 
– експериментално – екипни задачи, уъркшоп програма с утвърдени артисти, креативни игри; 
– пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг. 
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Календар на културните събития на Столична община“. 
 

Сподели