Know-How / Show-How

2015.05.14

Срок за кандидатстване – 22 май 2015
 
Know-How / Show-How е Международна лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси, която ще се проведе от 29 юни до 10 юли в София. Целта на програмата е да запознае с разнообразни методи и подходи в креативните процеси, които стимулират развитието на личния творчески потенциал и инициативност. Поканените ментори са водещи европейски дизайнери и артисти, преподаватели в The Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, The Royal Academy of Fine Arts The Hague и Goldsmiths University of London, които ще приложат подходи за интердисциплинарно учене и мислене. Ще имате възможност да получите индивидуална обратна връзка и подкрепа както по конкретните работни процеси в програмата, така и по ваши индивидуални проекти.  Програмата ще бъде отворена за участници от цяла Европа, което ще даде допълнителна възможност за работа и рефлекции в интердисциплинарна и мултикултурна среда и създаване на международни контакти.
 
Какво:
– 4 петдневни уъркшопа
– 1 целодневен уъркшоп по Design Thinking
– 5 ментора от водещи европейски академии по изкуства и дизайн
– 12 дневна програма с практична работа, лекции, прожекции, разговори, вдъхновения, творческа атмосфера, партита, международни контакти.
Кога: 29 юни – 10 юли 2015 г.
Къде: работилница Трансформатори и зала Прожектиране, УАСГ, София
Кой: Професионалисти и студенти от сферата на графичния дизайн и близки до него практики, като фотография, илюстрация, издателска дейност, реклама, изпълнителски изкуства, архитектура, литература, продуктов дизайн, теоретични дисциплини и всеки, който има желание да развие своя творчески потенциал.
Програмата е подходяща и за кандидат-студенти в западни университети по изкуства и дизайн.
Няма ограничение във възрастта, националността, или професионалния опит.
Един участник ще може да се включи в общо три уъркшопа (2 от по 5 дни в две последователни седмици и 1 целодневен).
Ще бъдат селектирани 32-ма участници, като при селекцията ще се вземат предвид личните качества и мотивация на всеки кандидат. Всеки участник трябва да има готовност да участва в целия работен процес от 12 дни.
Работен език: английски език
Такса за участие: 400 лева
Такса за български студенти: 200 лева
 
Включва участие в 3 уъркшопа и теоретична подготовка, както и работни материали.
*Таксата за участие се заплаща след като бъдат селектирани и уведомени избраните участници.
Международна лятна академия Know-How/ Show-How се организира от: Фондация KnowHow, Амстердам, Фондация Бюро култура, София и Интеграл Постстудио.
 
Повече информация на адрес –  http://knowhowshowhow.org/bg/ 
 
Важно за студентите от НХА:
Таксите за участие на избраните студенти от НХА в Know-How/ Show-How ще бъдат поети от дългогодишният партньор на Академията, Societe Generale Eкспресбанк.

Сподели