Лекция на доц. Димо Колибаров по проект „Interchangeable Image“ на Accademia di Brera, Милано

2023.05.10

На 08 май 2023 г. доц. Димо Колибаров изнесе онлайн лекция пред студенти и преподаватели от Accademia di Brera, Милано. Лекцията е част от проекта „Interchangeable Image“ на Accademia di Brera, чието начало беше сложено през месец март тази година. В заключителната фаза на проекта ще бъдат организирани редица изложби в Италия и други европейски страни, включващи творби, създадени по време на проекта. През 2024 г. експозицията ще бъде представена и в България – в галерия „Академия“ на Националната художествена академия.
 
Проект „Interchangeable Image“  има за цел задълбочаване на познанието и езика на съвременната изящна графика в контекста на обновена и широка рефлексия върху работата и ролята на художника в днешното общество. 
Проектът включва срещи с автори/ преподаватели от няколко европейски академии, натрупали различен опит във времето. Лекциите/конференциите ще предоставят на студентите възможност да се запознаят с различни визии за съвременната графиката, като носител на съдържание, смисъл и послания. В заключение са планирани поредица от изложби в Италия и други европейски държави, представящи творбите, създадени по време на проекта, както и издаване на каталог. 
Куратори са професорите Алберто Балети, Данило Фереро и Киара Джорджети от Академията за изящни изкуства „Брера“ в Милано, Италия.
 

Файлове за изтегляне

Сподели