Националната художествена академия и Huawei организират конкурс за авторски Wallpaper дизайни за смартфони

2019.11.08

Националната художествена академия и Huawei организират конкурс за авторски Wallpaper дизайни за смартфони с тема „Хармония на цветовете“. Конкурсът дава възможност на талантливи българи с интерес към графичния дизайн и фотографията да участват с авторски снимки и арт проекти, подходящи да допълнят естетиката на най-персоналното ни устройство – нашият смартфон. Най-добрите шест предложения ще бъдат разработени като мобилни теми и качени в приложението Huawei Themes, откъдето ще могат да се теглят безплатно от всички потребители на Huawei в Европа, а авторите им ще получат и предметни награди, най-голямата от които е  Huawei P30 Pro, избран от световната медийна асоциация EISA за смартфон на 2019/2020 година.
 
Най-добрите 6 теми и големите победители ще бъдат избрани от авторитетно жури с българско и международно участие. 
 
Конкурсът е разделен в две категории – за оригинални графични дизайни и за авторски снимки, направени с Huawei устройства. Темата, която ги обединява, е „Хармония на цветовете“, и участниците трябва да изразят своята интерпретация на цветната хармония, която е навсякъде около нас. Това е и темата на самия Huawei P30 Pro, чиито емблематични дизайни, вдъхновени от хармонията на цветовете на природни феномени като северното сияние, кристалните езера и кехлибарените изгреви му спечелиха милиони фенове по цял свят.  
Избраните творби на шестимата победители ще бъдат превърнати от екипа на Huawei Mobile Services в смартфон теми, достъпни от Huawei AppGallery в приложението Huawei Themes. Освен голямата европейска трибуна за творчеството им, големият победител ще получи мощния смартфон Huawei P30 Pro, завършилият на второ място - актуалния таблет Huawei MediaPad M5 lite, с 10.1- инчов дисплей и Creative pen писалка, този на трето място – най-новият смарт часовник Huawei Watch GT 2, а следващите трима - иновативната 360-градусова камера Huawei EnVision 360.
 
Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса до 30 ноември, където можете да намерите и повече вдъхновяваща информация за самия конкурс, неговото жури и идейна концепция.
 
Националната художествена академия и Huawei желаят творческо вдъхновение и успех на всички участници!

Сподели