НХА и Societe Generale Експресбанк откриха изложбата на дипломираните магистри от Факултета за изящни изкуства

2015.02.12

На 11.02.2015 г., Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк официално откриха в галерия „Академия” изложбата на дипломираните магистри от Факултета по изящни изкуства на НХА и обявиха избрани студенти и преподаватели за двумесечен престой в Сите дез’ар – Париж. 
За девета поредна година Societe Generale Експресбанк финансира специалната програма на НХА за творчески престой, която дава възможност на дипломираните магистри, докторанти и преподаватели от факултетите по изящни и приложни изкуства да прекарат два месеца в ателиетата на НХА в Сите дез’ар, Париж. 
Деканът на Факултета за изящни изкуства професор Николай Драчев, подчерта значимата роля на Societe Generale Експресбанк в осъществяването на редица изложби и събития на НХА, част от партньорската програма на двете организации. 
„Щастлива съм, че за девета поредна година подкрепяме Националната художествена академия и конкретно тази творческа програма. Несъмнено един от най-удовлетворяващите моменти е, когато виждаме реализираните творби на младите артисти и сме щастливи, че всяка година се радваме на високото качество, което произведенията им показват”, сподели Мария Русева, изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк, която официално обяви избраните вчера магистри. 
 
Отличените магистри от Факултет за изящни изкуства са:
Анна Методиева – магистърска програма „Скулптура – форма и движение“
Кристина Вътова – магистърска програма „Графика“
Галя Благоева – магистърска програма „Скулптура“
 
Предстои на 4 март да бъдат съобщени имената на определените за Сите Дез’ Ар магистри от Факултета за приложни изкуства.
 
Отличените преподаватели от НХА са:
Доц. Роберт Цанев 
Гл. ас. д-р Момчил Мирчев 
Ас. Иван Кюранов 

Галерия

Сподели