НХА посрещна първокурсниците си и откри учебната година

2019.09.26

На 26 септември 2019 г. в Националната художествена академия София бяха тържествено посрещнати първокурсниците от всички специалности.
По традиция в този ден ръководството на НХА поднесе  цветя пред паметника на „Св. Пимен Зографски“ и паметните плочи на Константин Величков и Никола Петров. Академичния хор към НХА „Света Параскева“ поздрави студентите с Gaudeamus igitur (Вива Академия). След музикалното изпълнение Ректорът на Академията проф. Николай Драчев се обърна към първокурсниците с думите:
„Днес е началото на сбъдването на професионалните ви и артистични стремежи, първият ден в Академията, най-престижното учебно заведение за изкуство в България... От днес ви чака много работа, безсънни нощи, борба, неща, които не разбирате, неща, които не сте сигурни дали ще преодолеете. Но повярвайте ми – ще се справите. Търсете вдъхновението!“
С пожелание за творчески постижения деканите проф. Светозар Бенчев (Факултет за изящни изкуства) и доц. Мирослав Богданов (Факултет за приложни изкуства) връчиха книжките на първокурсниците.
 
Вижте снимки от откриването на 2019/2020 учебна година в НХА София
 

Галерия

Сподели