НХА София – Лятна академия за деца и ученици

2020.07.16

На 3 август (понеделник)  2020 г за единадесети път Академията ще отвори вратите си за най-малките художници на столицата и ще се превърне в пъстра детска академия. През целия месец август децата ще творят под ръководството и грижите на студенти и преподаватели от НХА. В последните дни на месеца ще се нареди финалната изложба в галерия „Академия“. Всички деца ще получат и академични дипломи.
 
Тази година програмата на детската лятна академия е посветена на Културното наследство на София. Месецът на детското изкуство ще започне с празничен хепънинг под мотото „Рисуваме водата“, посветен на минералните извори на столицата. В рамките на детската академия ще се проведат творчески ателиета по живопис, керамика, мозайка, плъст, иконопис, калиграфия, комикс, дизайн и анимация. Организирани са повече дейности в градските пространства на София, в музеи и галерии. 
 
Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект на Националната художествена академия и Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА, който през десетте години на своето реализиране се утвърди като дългоочаквано събитие за малките художници. С децата работят студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, завършили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на базови знания и умения в следните направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг. В изданията на академията се включват безплатно деца и младежи в неравностойно положение, с които работят студенти от магистърската програма „Арттерапия“. 
 
Такси
В таксата са калкулирани - трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.
цял ден – 30 лв.
половин ден – 15 лв.
Намаления на таксите при предварително заплащане за по-голям период:
Седмична промоция в понеделник „плащаш четири – ползваш пет“
1 седмица от 5 работни дни ) 30 лв. Х 5 = 150 лв. – 30 лв. = 120 лв.;
При предварително записване за целия период от 4 седмици за цял ден – 450 лв. (включва 23 дни: 22 работни, плюс 1 почивен – на 31 август, ще завършим тържествено с хепънинг, ще раздадем дипломи и ще изядем традиционната торта)
За половин ден – 300 лв.
 
При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от кетеринг. Обядът се заплаща допълнително. 
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Културно наследство“ на Национален фонд „Култура“  
 
Социални отстъпки:
За второ дете от семейство 20% намаление на таксите.
За трето дете – безплатно
 
Ръководител на проекта – Мария Ландова, тел: 0888148715
Записване на m.landova@nha.bg
Може да заплатите и предварително таксите за посещение на  29, 30 и 31 юли  от 16.00 до 18.00 часа, в НХА (ул. Шипка 1).

Сподели