НХА участва в конференцията Образование и бизнес: Истории от бъдещето“, организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR

2019.05.10

По покана на телевизия Bulgaria ON AIR специалност Мода към Националната художествена академия ще участва в Десетото юбилейно издание на конференцията „Образование и бизнес: Истории от бъдещето“, организирана от национална телевизия Bulgaria ON AIR. 
Проф. Майя Богданова ще направи презентация на тема „Предизвикателствата в модата и образованието по мода“ а студенти ще представят проекта „РЕ-старт, РЕ-дизайн на старото“ – колекции, разработки и експерименти проектирани и изработени от тях по време на обучението им в специалността.
 
Колекцията включва модели, отразяващи позицията им за опазване на световното културно наследство, вдъхновени от старите технологии, конструкции, естественото багрене на тъканите и оранментика.
Представени са резултати от експерименталните им търсения на форми и прилагането им в конструкцията на дрехата.
В разработените модели могат да се проследят инспирации от историята на костюма и препратки към съвременни художници.
Колекцията представлява резултат от 20 годишната история на специалността и програмата й за изграждането на млади дизайнери със съвременно мислене и отговорно отношение към обществото.

Сподели