Ния Топалова – студентка от специалност „Моден дизайн", спечели стаж при дизайнерката Айрис ван Херпен

2023.06.13

Ния Топалова – студентка от IV курс, специалност „Моден дизайн“ в НХА спечели стаж при световно известната модна дизайнерка Айрис ван Херпен. Тя бе избрана сред множество други дизайнери от цял свят. Стажът ѝ ще продължи до ноември месец, а в момента тече подготовка за Седмицата на модата в Париж.
„Творчеството на Айрис ван Херпен за мен е магия и исках да се докосна, колкото може повече до него и да разбера както процеса, така и всяка стъпка зад това, което създава. Да имаш близък контакт с дизайнер от такава класа, тъй като всеки ден е в ателието, е изключителен шанс!“, споделя Ния Топалова. 
Проф. д-р Яна Костадинова – ръководител на катедра „Моден дизайн“ в НХА, с радост сподели, че „Новината е страхотна! Ния е изключително умна и талантлива, винаги си заслужава да подкрепяме такива студенти! Редом с всичко друго, това признание е и огромен успех за нашата катедра!“. Проф. Любомир Стойков каза, че „студенти като Ния Топалова осмислят още повече нашата преподавателска работа! Силно съм респектиран от концептуалната и авангардна насоченост на стила ѝ!“.
Ния Топалова е една от тазгодишните стипендианти на Академията за мода „Златна игла 2022“. Освен с финансови средства, за закупуването на шивашко оборудване и за образователни цели, тя бе наградена и със специална фотосесия за изработването на портфолио във връзка със защитата на дипломната ѝ работа. Освен фотографът Дилян Марков, благотворително се включиха проф. Любомир Стойков, Хелена Тодорова, Вероника Стефанова и Александър Иванчев (салон за красота V&A Glamour), и Виктория Стефан (Derma Life).
Благотворителната инициатива бе съвместно дело на Академията за мода, фотографа Дилян Марков – три пъти носител на Златна игла, и Екатерина Свечева – топмодел, инфлуенсър и лице на „Златна игла 2022“.
 

Галерия

Сподели