„Обърната комуникация“ – изложба плакати на студенти от IV курс, специалност „Плакат и визуална комуникация“

2019.02.26

В стълбищното пространство на втория и на третия етаж в НХА (ул. Шипка 1) се откри изложба от 18 плаката на студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“.
Задължителното условие пред студентите в тази учебна задача бе да използват графичния шаблон, в който са разположени стряскащите и отблъскващи снимки и текстове и заема 2/3 от площта на цигарените кутии. 
Младите плакатисти се изправиха пред концептуалното предизвикателство с образ и текст да изразят личната си положителна позиция върху индивидуално избрани от всеки от тях обект или тема. Противопоставяне на познатата, натоварена с негативизъм графична рамка и неочакваното визуално послание, привличат вниманието на зрителя и провокират мисълта му в различните желани от авторите посоки.
 
Участниците в изложбата Моника Борисова, Марио Костов, Тома Гълов, Надя Шопова, Кристиян Марчев, Калина Илиева, Добра Камбурова, Гергана Стефанова, заедно с техните преподаватели – проф. Георги Янков и гл. ас. д-р Ненко Атанасов, изказват своята благодарност към Христо Стоилов за експонирането на творбите.

Галерия

Сподели