Откриване на 2023/2024 учебна година в Националната художествена академия – София

2023.09.25

Драги първокурсници,
 
Добре дошли в Националната художествена академия!
Радваме се, че вече сте наши студенти. Ние вярваме, че всеки студент представлява уникална творческа индивидуалност и се стремим да развием уменията и талантите му, като го подготвим за успешни артистични професионални изяви в различни области на изобразителното изкуство.
Преподавателите ни са изтъкнати художници, дизайнери, изкуствоведи и специалисти, изпълнени с чувство за отговорност към своята работа.
 
На 26 септември, в 11:00 часа, в дворното пространство на НХА, ул. „Шипка“ 1, ще бъде открита 2023/2024 учебна година с: поднасяне на цветя пред паметника на Свети Пимен Зографски и паметните плочи на Никола Петров и Константин Величков, празничен водосвет, слово на ректора на НХА проф. Георги Янков и връчване на студентските книжки на първокурсниците от проф. Светозар Бенчев – декан на Факултет за Изящни изкуства и доц. Мирослав Богданов – декан на Факултет за Приложни изкуства и дизайн.
От 21:30 часа в бар NOMO del Arte - ул. „Шипка“ 1 (откъм градинка „Свети Климент Охридски“), Студентски съвет към НХА е организирал и „Welcome party“ по по случай началото на 2023/2024 учебна година в НХА! 
 
На добър час!

Сподели