Победителите в ESSL ART AWARD CEE 2015

2015.05.29

На 28 май 2105 г. в галерия „Академия“ се откри изложбата на на десетте номинирани от Българиря. Бяха съобщени победителите в конкурса ESSL ART AWARD CEE 2015. Това са Ангел Чобанов и Миглена Йончева–Николова, които получиха двете равностойни награди за творчески постижения ESSL ART AWARD CEE, дотирани с по 3500 евро и покана за груповата изложба „Diversity of Voices“ в музея „Есл“ в Клостернойбург до Виена. Ангел Чобанов получи и специалната покана VIG SPECIAL INVITATION на Wiener Städtischen Versicherungsverein, която е свързана с 1000 евро хонорар, както и с покана за групова изложба в сградата „Рингтурм“ във Виена, където е седалището на групата.
Калина Мавродиева получи наградата на колекционерите - Collectors Invitation, с покана за участие в груповата изложба на наградените и включване в каталога на изложбата. Наградата се връчва за първи път в България.
Наградените художници бяха съобщени от Мария Василева, куратор на изложбата и член на журито от България, и бяха връчени от Ева Вирлич-Есл (музей „Есл) и  Барбара Грьотшниг (Wiener Städtische Versicherungsverein).
На събитието присъстваше Посланика на Австрия в България Н. Пр. г-н Роланд-Хаузер, официални гости, журналисти, преподаватели, колеги и студенти. 
 
Честито на наградените!

 

Галерия

Сподели