Психоанализа, изкуство, образ

2015.02.24

Какво е да гледаш картина 
(с психоанализата)
Открита лекция на проф. Ален Вание
 
6 март 2015, 18:00 ч
Ателие 7, ул. „Шипка“ 1
НХА
 
На 6 март (петък) от 18:00 часа в Националната художествена академия известният прихоаналитик и психиатър Ален Вание ще изнесе лекция на тема: „Психоанализа, изкуство, образ. Какво е да гледаш картина (с психоанализата).“ Лекцията е част от програмата на неговото гостуване в България и включва участието му на семинара „Фантазъм, който ще се проведе на 7 март в СБХ, ет. 4, заседателна зала. Заедно с 
Катрин Вание ще представят темите за „Рисунката в психоанализата на деца“ и „Що се отнася до фантазма“.
Проф. Ален Вание е психоаналитик и психиатър, професор по Клинична психология в Университета Париж 7 „Дени Дидро“, директор на „Център за изследвания в областта на психоанализата и медицината“.
Бивш президент е на Асоциация Еспас Аналитик - Париж, автор на книгите „Лакан“, „Лексика на психоанализата“, „Дельоз, Фуко, Лакан“ и др.
Вече близо десет години Ален Вание води семинар в Beaux–arts, Париж, на тема „Психоанализа, изкуство, образ“.
В България е по покана на Асоциация Българско психоаналитично пространство.
 
Катрин Вание е психоаналитик, бивш президент на Еспас Аналитик – Париж. Тя е с над 30-годишна практика в отделението по неонатология в болничния сектор „Сен-Дени” Париж. Автор на множество книги: „Зеленото грозде и изтръпнали зъби”, „Усмивката на Джокондата”, „Да се родиш недоносен” , „Аутизмът или  как да се побъркат родителите” и др.
 
За повече информация:
www.espacepsy-bg.org 

Сподели