Резултати от конкурса на Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия на тема: „Да сътворим надежда в света“

2024.05.29

За шеста поредна година Ротари клуб София–Балкан и Националната художествена академия реализират съвместно конкурс сред студентите на НХА. 
Темата на конкурса за 2024 година бе: „Да сътворим надежда в света“.
 
Комисия в състав: проф. д-р Здравка Василев, зам.-ректор по художественотворческата дейност и кариерното развитие, проф. д-р Кирил Божков – ръководител катедра „Живопис“ и представители на Ротари клуб София-Балкан: проф. Евгени Григоров, Радослав Смилков, Калин Кулин, разгледа и обсъди подадените за конкурса работи.
 
След проведено гласуване журито определи носителя на наградата отличие на Ротари клуб София–Балкан за 2024 г. – ИВАН ТЕЛКИЕВ, I курс, специалност „Живопис“ в НХА–Филиал Бургас, който получава награда в размер на 1000 лв., както и почетен плакет и диплом за обещаващо начало в осъществяване на ротарианската тема за 2024 г. 
Второ място в конкурса – парична награда в размер 500 лв. и почетен плакет и диплом „Да сътворим надежда в света“ се присъжда на ИВАН БАНЧЕВ, I курс, специалност „Живопис“.
Трето място в конкурса – парична награда на стойност 300 лв. и почетен плакет и диплом получава АННА СТАНКОВА II курс, специалност „Живопис“.
 
Награждаването по конкурс „Да сътворим надежда в света“ за 2024 г. ще се проведе на 11 юни 2024 г. в ателие „Тераса“, ет. 5, НУК, ул. „Шипка“ 1. Творбите на всички номирани  в конкурса участници ще бъдат изложени на церемонията по награждаване с възможност за откупка.
 

Галерия

Сподели