Специалност „Рекламен дизайн“ ще представи изложбата „Дизайн на музейни експозиции“ в Национална художествена гимназия "Димитър Добрович", Сливен

2019.05.07

На 16 май от 18:00 часа в галерия „Нова“ към Националната художествена гимназия „Димитър Добрович„", Сливен ще бъде открита изложбата „Дизайн на музейни експозиции“  на специалност Рекламен дизайн. Експозицията включва представителна извадка от студентски проекти със специален фокус върху музейните експозиции – постоянни и временни. Тази учебна задача има за цел да формира широк спектър от умения, свързани със създаването на експозиция, отговаряща на всички съвременни норми и изисквания за функционалност и естетика.Проучването, изследването и интерпретирането на исторически, етнографски, художествени и природонаучни сюжети е в най-широк спектър, който илюстрира обширния тематичен обхват на музейните задания.
Изразните форми в студентските проекти са синтез от класически и съвременни техники за осъществяване на музейните цели - от традиционните и утвърдени средства за експониране до най-авангардните технологични решения за мултимедийно и интерактивно съдържание. 
Наред с основополагащите познавателни цели на музея е потърсено цялостното въздействие върху посетителя посредством неговото силно емоционално обвързване с темата.
 
Изложбата ще продължи до 9 юни 2019 г.

Галерия

Сподели