Студенти от НХА изрисуваха педиатричната клиника на Александровска болница

2015.10.02

Студенти от специалност „Дизайн на детската среда“ към Националната художествена академия (НХА) изрисуваха част от стените на педиатричната клиника на УМБАЛ „Александровска“. Проектът е реализиран в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ и е в изпълнение на плана за 2015 г. за облагородяване на дворните пространства и създаване на приветлива болнична среда за малките пациенти.
В рамките на три дни студенти от НХА успяха да изрисуват входа и фоайето на клиниката. Начело на екипа бе ръководителят на катедра „Дизайн на детската среда“ към Академията доц. Арсен Минков. 
 
Националната инициатива „Приказки без край“ се реализира в България от месец ноември 2012 г. от ГлаксоСмитКлайн и „Панадол Бебе“ с подкрепата на Българската педиатрична асоциация. Медийни партньори са bTV, Нова телевизия и Нет инфо.
Целта на инициативата е да намали болничния стрес и да подобри престоя на децата в лечебните заведения с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки. До момента към инициативата са присъединени 14 болници от София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а екипите на „Приказки без край“ върнаха усмивките на повече от 7500 малки пациенти. 
 
Научете повече на www.facebook.com/prikazkiBezKray 

Файлове за изтегляне

Сподели