Студенти от НХА-София и Университет Мармара – Истанбул участват в общ образователен проект

2015.10.23

Студенти от специалност „Мода“ на Националната художествена академия и специалност „Текстил“ на Университета „Мармара“ в Истанбул участваха в общ образователен проект на тема „Мостът“. Проектът е символ на приятелски диалог, споделяне, културен обмен и още един повод за откриване на новото, различното и еднаквото.
Първата част на проекта беше реализирана през месец април в ателиетата на Университет „Мармара“ – Истанбул, където студентите експериментираха и разработваха алтернативни текстилни материали. Използвайки български традиционни мотиви те създадоха уникални материи и модели. 
Втората част се проведе в ателиетата на специалност „Мода“ към НХА. В рамките на една седмица се проведе уъркшоп, заедно с гостуващите студенти.   
Разработките от алтернативен текстил на тема „Мостът“, подготвени от студентите на Университет Мармара бяха реализирани в 15 модни силуета, изработени от студентите от НХА – София. Работите и проектите ще бъдат представени на Международния семинар по текстил и моден дизайн в Истанбул на 4 ноември 2015.

Галерия

Сподели