Трима дипломирани магистри от Факултета за приложни изкуства ще заминат на двумесечен творчески престой в Париж

2015.03.05

Василена Георгиева от специалност „Рекламен дизайн“, Надежда Николова от специалност „Керамика“ и Анна Бачева от специалност „Сценография“ са дипломираните магистри от Факултета за приложни изкуства, които са наградени с двумесечен творчески престой в ателиетата на НХА, в Сите интернатионал дез’ар – Париж. 
Това беше съобщено от изпълнителния директор на Societe Generale Експресбанк г-жа Мария Русева, по време на откриването на изложбата на дипломираните магистри от Факултета за приложни изкуства
Изложбата беше открита от Декана на Факултета проф. Георги Георгиев, който пожела на дипломантите да развиват успешно добрите си идеи и проекти в пространствата, за които са предназначени. Допълни, че целта на Националната художествена академия е преди всичко да подпомогне развитието на креативни и качествени артисти в областта на изобразителното изкуство и смята, че тази основна цел е изпълнена с представеното високо ниво и професионализъм.
 
НХА и Societe Generale Експресбанк  са партньори вече девет години. Партньорството между двете институции осигури по-добри условия за дебюта на младите художници на националната и международна художествена сцена. Съвместно бяха създадени запомнящи се културни прояви, в подкрепа на най-младото ни съвременно изкуство. 
Като частст от партньорската програма е Сите ентернасионал дез`ар, Париж - Резидентска програма за творческа специализация на дипломирани магистри. Комисия, съставена от водещи преподаватели и представители на Societe GeneraleЕкспресбанк, извършва селекция на кандидатите магистри за творчески престой в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Резултатите от конкурса за резидентската студентска програма – творчески специализации в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж се представят по време на откриването на изложбите на дипломираните магистри в галерия „Академия“.

Галерия

Сподели