Via Pontica

2015.09.01

9–18 септември 2015
Балчик
 
Националната художествена академия ще участва и тази година в Международния фестивал на младите в изкуството в Балчик, благодарение на съвместната работа с Фондация „Виа Понтика“.

В осмото издание Мая Стойкова, Дина Стоева, Тина Хамзе, Марта Александрова Райхел студенти от специалност „Живопис“, съвместно с колегите си Желька Йовичевич, Лидия Никичевич, Йована Иванович, Милица Миятович от Факултета за изящни изксуства към Университета на Черна гора, представят свои авторски творби. Откриването на изложбата е на 11 септември 2015 г. (петък) от 17:00 часа, а творбите ще могат да бъдат разгледани до 18 септември в Художествената галерия в Балчик. По време на фестивала ще бъде организиран и пленер под ръководството на докторант Константин Костов от катедра „Живопис“ НХА и проф. д-р Наташа Джурович, ръководител катедра „Живопис“ в Цетинската академия за изкуства. Резултатите от пленера ще могат да бъдат видени на 18 септември 2015 г. от 17:00 ч.

Специалност „Сценография“ на НХА представя проекти за сценография и костюмография на Виктория Димитрова, Харита Асумани, Невена Георгиева, Цецка Ивайлова, Мария Нешева, Криста Вачева, Елвира Кръстева, Елица Рангелова, Лили Христова, под ръководството на гл.ас. д-р Розина Макавеева, които ще бъдат показани от 10 до 18 септември отново в Художествената галерия в Балчик, а официалното откриване ще се състои на 15 септември 2015 г. от 17:00 ч.

Вижте Програмата на фестивала

Галерия

Сподели