ВИА ПОНТИКА

2018.07.16

През месец май 2018 сдружение „Виа Понтика“ и Националната художествена академия обявиха поредния конкурс за визия на Международен фестивал на младите в изкуството „Via Pontica“. Подадени бяха проекти, от които журито подбра 5 за оценяване във втори кръг според критерия – съответствие на подадените проекти с поставената задача.
Журито на конкурса, в състав проф. д-р Николай Младенов, гл. ас. д-р Ненко Атанасов от НХА и доц. Веселин Ранков, Красимир Ранков, Николай Младенов, гл.ас. д-р Рангел Чипев от сдружение „Виа Понтика“, оцени проектите по следните критерий: оргиналност на идеята, ясна концепция, естетическа стойност и композиционна цялост. За победител в конкурса журито избра проекта на Хасан Халилов от II курс, специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА, който ще разработи цялостната визия за XI издание на фестивала.
Победителят печели безплатен престой за двама в Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“ по време на фестивала през септември.
Класиране: Хасан Халилов с 40 от 50 точки е класиран на I място, на II място е Мария Чешмеджиева с 38 от 50 т., III място Рада Миладинова с 30 от 50 т., IV място Божидара Йонова с 28 от 50 т. и V място Лидия Станулова с 14 от 50 т.
Участниците минали във втори кръг получават сертификати за участие в конкурса.

Галерия

Файлове за изтегляне

Сподели