Трансформ 2014

2014.05.31

Трансформ в образованието по изкуство – 2014
Букурещ, Румъния

Трансформ е международен форум по изобразителни изкуства между най-престижните университети и академии от Югоизточна Европа. Проектът е резултат от общото желание на образователните институции по изкуства да насърчават творчеството и иновациите на младите творци и същевременно да се задълбочи сътрудничеството между тях. Участници в Трансформ са: Академия за изящни изкуства в Тирана, Академия за изящни изкуства и дизайн към Университета в Любляна, Академия за изящни изкуства към Университета в Загреб, Академия по изкуства – Сараево, Национален университет за изкуствата – Букурещ, Национална художествена академия – София, Факултет за изящни изкуства към Университета „Аристотел“ – Солун, Университет за изкуства – Белград, Университет за изящни изкуства „Мимар Синан“ – Истанбул, Факултет за изящни изкуства към Университета „Св. св. Кирил и Методий“ – Скопие.

През 2011 г. НХА беше домакин на второто издание „Трансформ София 2011“, което се осъществи под патронажа на госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на София.
 
Домакин на четвъртото издание е Националният университет по изкуствата, Букурещ, който през настоящата година чества и 150 годишнината си. Международната студентска изложба Трансформ ще бъде представена в изложбената зала на Константин Бранкузи – в сградата на Парламента. В рамките на изложбата ще бъде проведен симпозиум с участието на студенти и преподаватели от академиите и университетите в проекта.  
Националната художествена академия ще представи експозиция, съставена от произведения на дипломираните бакалаври и магистри от последните няколко години.
 
Прес-конференция – 5 юни от 17:00 ч.
Откриване на изложбата – 5 юни от 18:00 ч.
Palatul Parlamentului – Sala de Expozitii Constantin Brancusi
Strada Izvor 3, Sector 5, Bucureşti, Bucuresti.

 
Участието на НХА се осъществява с подкрепата на Societe Generale Експресбанк
Повече информация за Трансформ в Букурещ от тук

Сподели